Όπως έχω ξαναπεί δεν είμαστε πολύ του κρέατος. Φαντάζομαι, τα παιδιά μου είναι από τα λίγα που όταν έχουμε κρεατικό για φαγητό στραβομουτσουνιάζουν:) Τρώμε βέβαια με διάφορους τρόπους και τώρα τελευταία το αγαπημένο μας κρεατικό είναι γλυκόξινο χοιρινό. Εδώ κάναμε μπριζόλες! Μια άλλη παραξενιά της οικογενείας είναι το είδος της χοιρινής. Ξέρω πως οι μπριζόλες λαιμού είναι καλύτερες αλλά ή κόρη μου δεν τρώει καθόλου πάχος και τρώει μόνο το μεσαίο στρογγυλό της μπριζόλας με κόκκαλο και ο άντρας μου θέλει όλα τα υπόλοιπα της ίδιας μπριζόλας! Οπότε προσαρμοζόμαστε:))

χρειαζόμαστε 

4 μπριζόλες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας 
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και το τσίλι.  Με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στους 180 β για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου ή για όσο νομίζουμε πως χρειάζεται.
 
Εύκολο φαγάκι με τα όλα του! Και τα λαχανικά του τα έχει και την πρωτεΐνη του την έχει, τι άλλο θέλετε. Άσε που γίνεται και με έτοιμο βρασμένο ρύζι που σας έχει περισσέψει.

χρειαζόμαστε για 4 μερίδες
2 κουταλιές λάδι
4 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1/8 κουταλάκι μπούκοβο
1 πακέτο κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά (450 γρ νομίζω) βρασμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαγειρευτούν και να γίνουν μικρά κομματάκια. Βγάζουμε τα αυγά σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σόγια, το μπούκοβο και τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα αυγά και ανακατεύουμε. Έτοιμο!!


This rice dish is really easy to make! It contains both veggies and eggs and can be even made with leftover rice.

we need (for 4 portions)
2 Tbsps oil
4 eggs, whisked
1 tsp fresh ginger, grated
2 garlic cloves
3 cups boiled rice
2 Tbsps soy sauce
1/8 tsp red pepper flakes
1 (1lb)pkg frozen mixed vegetables, boiled
1 green onion, finely chopped

Heat 1 Tbsp of the oil in a non stick pan and add eggs. Stir continuously until fully cooked scrambled, then transfer to plate. Add remaining oil to pan, and stir fry ginger and garlic for one minute. Turn in cooked rice and stir well. Add soy sauce, red pepper flakes and vegetables. Continue stir frying and stirring for 2-3 minutes. Blend in fresh onion and eggs. That's it!!



Μια που δε μαγειρεύουμε ας την κάνουμε την ανάρτηση ολοκληρωμένη! Και παιχνίδι έχουμε και βραβεία έχουμε, τι καλά που περνάει η μπλογκοπαρέα!
Ευχαριστώ τη μπλογκοφίλη Νατάσσα με το πανέμορφο blog της για το  βραβείο που μου χάρισε.


Για το δεύτερο βραβείο ευχαριστώ την καινούρια φίλη Ελπινίκη και της εύχομαι καλά μαγειρέματα!


Τα χαρίζω και τα δύο με αγάπη σε όλους τους φίλους και τις φίλες που με διαβάζουν και τους διαβάζω!

Ας μιλήσουμε τώρα για τσάντες:)
Το Μαράκι το Αστέρι μου έκανε μια πρόσκληση να σας δείξω την αγαπημένη μου τσάντα και το περιεχόμενο της.
Πρώτα από όλα να πω ότι οι τσάντες μου αρέσουν πολύ, πάρα πολύ όμως! Μετά πρέπει να σας πω ότι οι τσάντες μου είναι μεγάλες! Μια big mama φυσικά δεν θα μπορούσε να μην έχει big τσάντες!!!
Η αγαπημένη μου τσάντα για αυτό το καλοκαίρι δεν είναι καν δικιά μου, είναι στην πραγματικότητα της κόρης μου! Όταν αγοράσαμε τις τσάντες μας εκείνη διάλεξε αυτή και εγώ μια άλλη. Στην αρχή   τις ανταλλάσσαμε αλλά τελικά κατέληξε να κρατήσει εκείνη τη δική μου και εγώ αυτή.
Είναι μεγάλη (φυσικά) και παρόλο το περίεργο χρώμα της πηγαίνει με πολλά από τα ρούχα μου.

Τα βασικά είναι πορτοφόλι, κινητό, γυαλιά, σημειωματάριο, ένα μικρό βιβλιαράκι για τις ώρες της κίνησης και της μοναξιάς και κλειδιά. Το μαγειρικό μπρελόκ μου το είδατε; χιχιχι!

Τα υπόλοιπα μπιχλιμπίδια είναι τσίχλες, καραμέλες, τεχνητά δάκρυα για ξηροφθαλμία (αποτέλεσμα πολύχρονης χρήσης φακών επαφής και ηλικίας όπως είπε ο γιατρός:), υγρά μαντηλάκια, κραγιονάκι, μολυβάκι, liposan, και κρέμα για τα χέρια. Και χαρτομάντιλα αλλά ξέχασα να τα βάλω.

Ήθελα να βάλω και τρίτη φωτογραφία με όλα τα σκουπίδια που έχω συνήθως, χαρτιά, χαρτάκια, εισιτήρια, σκουπιδάκια, που μαζεύω για να τα πετάξω αργότερα και συνήθως τα ξεχνάω στην τσάντα, αλλά σας ντράπηκα τελικά;-)
Αυτά από μένα. Για να δούμε τώρα τις τσάντες της Ξανθής, της Ριρής, της Νατάσας, της Pandora, και της fortounata! Κορίτσια μην τα βάζετε με εμένα, με το Αστέρι να τα βάλετε:)))
Είναι γερμανική αυτή η συνταγή ή τουλάχιστον έτσι νομίζω αφού την έχω βρει σε ένα βιβλίο με γερμανικές συνταγές. Η κρέμα έχει γλυκό κρασί, και είναι πολύ αφράτη, ελαφριά και μοσχομυρωδάτη! Στην κανονική συνταγή έχει αυγά μαρέγκα αλλά επειδή η κρέμα δεν ψήνεται, εγώ δεν βάζω καθόλου! 

χρειαζόμαστε
για τη ζύμη
1 2/3 φλιτζάνια αλεύρι
200 γρ βούτυρο
1 αυγό
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κονιάκ

για την κρέμα
1 αυγό
1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
3 κουταλιές ζάχαρη
150ml γλυκό κρασί
1 1/2 φλιτζάνι σαντιγί
ρόγες από σταφύλι

για διακόσμηση
μαρμελάδα βερίκοκο
αμύγδαλο φιλέ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αυγό και το κονιάκ. Ρίχνουμε το αλεύρι και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη αλλά που να μην κολλάει στα χέρια. Και επειδή κάποιος μου την είπε κάποτε, να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι αν δούμε πως χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλευράκι:)
Στρώνουμε τον πάτο και μισό από τα τοιχώματα μιας φόρμας που ανοίγει με τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε να χρυσίζει η ζύμη. Δεν έστρωσα χαρτί, δεν έβαλα ρύζια και φασόλια, απλώς στο τέταρτο περίπου και κανένα πεντάλεπτο πριν το τέλος,  άνοιξα το φούρνο και έκανα 5-6 τρύπες στη ζύμη με ένα καλαμάκι. Έκατσε και δεν ξανασηκώθηκε!
Σε ένα μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη για να ζεσταθεί αρκετά και να είμαστε σίγουροι για το αυγό. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπρικάκι ανακατεύουμε 5 κουταλάκια κρύο νερό με τη ζελατίνη. Μετά από  κανένα δεκάλεπτο το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει διαυγές, χωρίς να βράσει.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε στο μείγμα του κρασιού. Ρίχνουμε και την σαντιγί και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί. Βάζουμε τις ρόγες από το σταφύλι και στολίζουμε όπως θέλουμε. Στρώνουμε στην τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αφού κρυώσει καλά, βγάζουμε την τάρτα από τη φόρμα, αλείφουμε γύρω γύρω με μαρμελάδα και κολλάμε αμυγδαλάκι φιλέ.
Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!

This is a German recipe, or so I believe, since I found it a book with German recipes. The cream contains sweet wine and is very light, fluffy and sweet smelling! The original recipe called for egg whites which I decided not to use, since the cream is not cooked.

we need
for the dough
1 2/3 cups flour
6 2/3 oz butter
1 egg
3 Tbsps sugar
1 Tbsp brandy

for the filling
1 egg
1 1/2 tsps powdered gelatin
3 Tbsps sugar
5 oz sweet wine
1 1/2 cups whipped cream
grapes

for the topping
apricot jam
sliced almonds

Beat butter with sugar, egg and brandy. Add flour and knead into a soft (yet not sticky) dough. Add more flour, if necessary.
Layer dough over bottom and half way up the ring of a spring form pan and refrigerate for about 20 min.
Bake in preheated oven, at 350F, for 30-35 min or until golden. I neither cover it with paper nor did I use rice or beans to prevent it from rising. I simply poked the dough with a stick, 15 min after I put it in the oven and 5 min before taking it out, and it did not rise.
Mix egg with sugar over a double boiler and allow to heat through. Add wine and stir well to combine. Let cool.
In small bowl, combine 5 tsps cold water with the gelatin and let sit for 10 min. Microwave until hot (not boiling) and clear. Allow to cool slightly, then add to wine mixture. Blend in whipped cream and stir well to combine. Fill tart shell and decorate with grapes. Refrigerate 2-3 hours.
When cold, remove tart from pan, brush with jam all around and press in almonds.
Την αγάπη μου για το φινόκιο σας την έχω πει και άλλη φορά. Τώρα λοιπόν φτιάξαμε μια σαλάτα για να τιμήσουμε το τελευταίο αγγουράκι της σοδειάς μας (που δεν ήταν και μεγάλη να λέμε την αλήθεια;-)

χρειαζόμαστε
1 αγγούρι
1 φινόκιο κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι τριμμένα καρότα
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, όσο θέλουμε για τη δική μας γεύση


Πλένουμε καλά το αγγούρι, το κόβουμε σε τέσσερα μακρόστενα κομμάτια και μετά σε κομματάκια. Αν θέλουμε το καθαρίζουμε ή με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές στη φλούδα (για σχέδιο, όχι για κανένα άλλο λόγο:))
Σε μια σαλατιέρα χτυπάμε με τον αυγογδάρτη λίγο το γιαούρτι με τη ρίγανη και το λαδόξιδο. Ρίχνουμε το φινόκιο, το καρότο, το κρεμμύδι, το αγγούρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Τι παθαίνει κανείς όταν τρώει πολλά καρότα; Όταν τα καθαρίζει; Έναν πόνο στον καρπό τον έχω σήμερα! Θα μου πείτε σιγά το θέμα, για λίγα καροτάκια! Όταν είναι μισοκακόμοιρα και μαραμένα άντε να τα καθαρίσεις. Έπρεπε όμως να τα κάνω κάτι, είπαμε δεν πετάμε τίποτα!
Τη συνταγή την βρήκα από τα βιβλιαράκια με συνταγές που μου μαζεύει η μανούλα μου από το ΖΑΠΙΝΓΚ. Σε αυτές τις συνταγές δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη, συνήθως κάτι λείπει και είναι και λίγο φλου! Αυτή η συνταγή δεν ήταν έτσι αλλά έκανα και εγώ τα δικά μου:)

χρειαζόμαστε
12-15 λαζάνια πλάκες (ανάλογα με το ταψί)
750 γρ καρότα τριμμένα
3 φλιτζάνια γάλα
200 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
4 αυγά
4 κουταλιές αλεύρι (60 γρ περίπου)
3 κουταλιές βούτυρο (50 γρ περίπου)
2 κουταλιές πέστο βασιλικού*
πιπέρι
αλάτι


Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί 20Χ35 εκ περίπου. σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια αραιή σάλτσα σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μισό τυρί, τα αυγά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το 1/3 της σάλτσας σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτουμε τα καρότα και το πέστο. Βάζουμε το 1/3 από το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και συνεχίζουμε εναλλάξ με λαζάνια και  σάλτσα, τελειώνοντας με λαζάνια. Σκεπάζουμε με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ. Αφήνουμε στην άκρη για ένα τεταρτάκι, ώστε τα υγρά να μαλακώσουν λίγο τα λαζάνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150β για 40 λεπτά περίπου.
 *Επειδή κάτι με χάλαγε στο συνδυασμό του καρότου με το πέστο βασιλικού που έλεγε η συνταγή, έκανα δύο μικρότερα ταψάκια και στο ένα έβαλα το πέστο πιπεριάς! Κατά γενική ομολογία η πιπεριά πήγαινε στο φαγητό πολύ περισσότερο!


Καλά παίξαμε λοιπόν παιδάκια, ας κάνουμε τώρα και ένα κεκάκι!
Τη συνταγή μου την έδωσε "ο αφανής συνεργάτης" αυτού του blog, η φίλη μου η Χαρά από το Montreal! Το κέικ γίνεται πολύ αρωματικό, με ιδιαίτερη γεύση και είναι νοστιμότατο!

χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα digestive
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
3 αυγά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια.

Η παρασκευή πανεύκολη! Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα εκτός από τα καρύδια. Τα χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 50 περίπου λεπτά.


H Χαρά λέει ότι το αλείφουμε με γλάσσο καφέ ζάχαρης αλλά εγώ απλώς το άλειψα με λίγη αραιή μαρμελάδα και έριξα τριμμένα digestive με καρύδια.
Καλή εβδομάδα σε όλους!
Ο καιρός φθινοπωρινός και πολύ μου αρέσει που μαζευόμαστε!
Πήρα και εγώ μια πρόσκληση για παιχνίδι και είπα να το προσπαθήσω.

Οι όροι του παιχνιδιού είναι:
1. Να καταγράψω ποιος με προσκάλεσε στο παιχνίδι. Η  Κική η Penelope και η ELENI!
2. Να καταγράψω 10 πράγματα που αγαπώ
  • Την οικογένεια μου (πολύ, πολύ, πολύ:)
  • Τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική (τρελαίνομαι να δοκιμάζω νέες συνταγές:)
  • Τα γλυκά (να τα τρώω:)
  • Το μπέμπη της ανιψιάς μου (είναι γλύκας:)
  • Τα ταξίδια (πάρα πολύ όμως:)
  • Τα βιβλία (τώρα τελευταία, κυρίως ψιλοϊστορικά:)
  • Τον κινηματογράφο (τώρα τελευταία όχι και τόσο:)
  • Τις παλιές ελληνικές ταινίες (τις κωμωδίες αλλά και κάποιες δραματικές που με κάνουν πολύ να γελάω:)
  • Τη μοναξιά (ίσως γιατί μου λείπει λίγο:)
  • Το ίντερνετ (τις πληροφορίες που προσφέρει, το blog μου και τα παιχνίδια στο facebook;)
3. Και τώρα το δύσκολο μέρος. Να διαλέξω άλλους 10 blogoφίλους να παίξουν το παιχνίδι αν θέλουν.

    Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

      Ελπίζω να μην έχουν παίξει ακόμα οι φίλοι που διάλεξα και να θέλουν να παίξουν φυσικά!
      Άντε βρε, η σειρά σας:-)