Πάλι ζυμαρικό θα μου πείτε! Τι να κάνουμε, με τις δουλειές που μας έχουν πέσει, ο προγραμματισμός στο blog μας έχει πάει χάλια αυτό τον καιρό, οπότε..... ότι έχουμε βάζουμε, χαχα!
Πάντως το φαγητό μας είναι νηστίσιμο οπότε είμαστε μέσα στο πνεύμα της εποχής. Την ιδέα με το κριθαράκι στο τηγάνι την είχα δει στο blog της Κικής από τη Μικρή κουζίνα και μου άρεσε πολύ.

χρειαζόμαστε
1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι μαραθόσπορο σπασμένο
400 ml ζωμό λαχανικών ή κύβο με το αντίστοιχο νερό
100 γρ baby σπανάκι (υπάρχει έτοιμο, καθαρό σε ΣΜ)
1 κουταλιά βαλασαμικό ξύδι (κατά προτίμηση άσπρο)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα πιο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό τους σπόρους του μάραθου και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας μερικές φορές μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, περίπου 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να έχει σχεδόν απορροφήσει τα υγρά του αλλά όχι εντελώς. Προσθέτουμε και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι. Σερβίρουμε με τα αμύγδαλα φιλέ.
Pasta again??? What can we say, due to our overloaded schedule, our blog planning seems to be going down the drain lately....this is exactly why we post whatever we have...lol...The recipe today is vegan, a sign of the times..I got the idea for pan cooked orzo from Kiki's blog, Μικρή Κουζίνα.

we need
1 1/2 cups orzo
1/4 cup flaked almonds
1 red bell pepper, chopped
2 cloves garlic, finely chopped
1/2 tsp fennel seed, crushed
14 oz vegetable broth, or vegetable cube plus water
1/4 lb baby spinach
1 Tbsp balsamic vinegar (preferably white)
1 Tbsp olive oil
Salt and Pepper, to taste

In large, non-stick pan, brown almonds for 2-3 min, then transfer to bowl. In the same pan, saute peppers and garlic in olive oil for 3-4 min, then add orzo. Stir for 1-2 more min, until it starts getting darker. Add broth, fennel seed, salt and pepper. Let orzo cook,stirring from time to time, until all liquid is absorbed, 7-8 min. Add 1 1/2 cups water and continue cooking until water is almost absorbed. Add spinach and allow to cook for 1 more min. Remove from stove and mix in vinegar. Serve with flaked almonds.

Συνήθως βράζω ψιλά φασόλια για να μπορώ να τα προσθέσω σε διάφορες συνταγές, απλώς με νερό και 1 κρεμμύδι για τη γεύση. Όπως και σε προηγούμενη σούπα έτσι και εδώ, τέτοια φασόλια χρησιμοποίησα. Αυτό το φαγητό είναι πολύ νόστιμο και θρεπτικό και αν δεν προσθέσουμε στο τέλος τυρί, είναι και νηστίσιμο!

χρειαζόμαστε
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 πορτοκαλί πιπεριά σε κυβάκια
1 κοτσάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
1 καρότο σε κομματάκια

1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
300 γρ βρασμένα φασόλια
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
3 1/2 φλιτζάνια ζωμό ή νερό και 2 κύβους
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
ξερό ή φρέσκο βασιλικό
αλάτι-πιπέρι

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και τους κύβους, το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το καρότο, το σέλερυ, το βασιλικό, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τα φασόλια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και αφού δούμε ότι η σάλτσα μας έχει πήξει αρκετά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και σβήνουμε το μάτι. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα για να ενωθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και τριμμένο τυράκι.

I normally boil small beans in water, with an onion for added flavour, and then add them to different recipes. This is the kind of beans I used in this soup, as well as in this one. Very tasty and nutritious this meal and, if we skip the cheese in the end, we can have it during  Lent.

we need
4 Tbsps olive oil
1 clove garlic
1 onion
1 orange bell pepper, cubed
1 celery stalk, finely chopped
1 carrot, cut in small pieces
1 can chopped Italian tomatoes
10 oz cooked beans
1 lb elbow macaroni
3 1/2 cups broth, or water and 2 cubes
1/2 tsp red pepper flakes
Basil, fresh or dried
Salt and pepper, to taste

In wide pot, heat olive oil and saute garlic, onion and cubed pepper for about 5 min, or until caramelized. Add broth or water and cubes, tomatoes, carrots, celery, basil, red pepper flakes,salt and pepper. Boil for about 20 min, the pot half-covered. Add beans and boil for about 10 more min. In the meantime, prepare pasta according to directions. Strain when ready, then when the sauce starts to thicken, add pasta and turn off the heat. Stir pasta and sauce for 1-2 min for all ingredients to blend. Sprinkle with parsley and cheese, if desired.

Ήθελα να κάνω ένα γλυκό για τη μαμά μου που νηστεύει και σκέφτηκα αυτή την τάρτα. Είναι σαν πάστα φλώρα αλλά με γλυκό κουταλιού. Μπορούμε να την κάνουμε με οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού που μας έχει περισσέψει, εγώ είχα μπόλικο σταφύλι και την έκανα με αυτό. Είναι πολύ εύκολη, νηστίσιμη και ούτε και εγώ που την έφτιαξα δεν φανταζόμουν πόσο νόστιμη είναι. Όταν την ξαναφτιάξω θα την κάνω σε ταψί, νομίζω θα είναι εξίσου όμορφα να κόψω τα κομμάτια σαν μπάρες.


χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια αλεύρι 
3 κουταλιές ζάχαρη 
150 γρ μαργαρίνη
2 κουταλιές νερό 
3 κουταλιές νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές τριμμένο αμύγδαλο
γλυκό του κουταλιού (ένα βαζάκι των 400 γρ περίπου) 

Το ζυμάρι το φτιάχνουμε με το γνωστό τρόπο. Αλεύρι, ζάχαρη και κρύο βούτυρο, ανακατεύουμε να γίνουν σαν ψίχουλα προσθέτουμε το νερό. Κάνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή  ώρα. Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες εδώ και εκεί στη ζύμη και ψήνουμε στους 180 β για 20 λεπτά περίπου. Όταν τη βγάλουμε, καλύπτουμε την επιφάνεια με το κουάκερ και απλώνουμε σιγά σιγά το γλυκό του κουταλιού. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. 
Ο φόβος μου ήταν μήπως με το ψήσιμο το γλυκό ξεραθεί και γίνει σκληρή η τάρτα αλλά σε τόσο μικρό χρόνο ψησίματος ήταν μια χαρά.
Και το πρόβλημα με τις φωτογραφίες μου ακόμα συνεχίζεται........συγνώμηηηηηη!!!
I wanted to make something sweet for my mom, so I came up with this tart. It can be made with any leftover fruit preserves, I had a lot of grape preserves, so that's what I used. It's extremely easy and so tasty I couldn't even believe it...Next time I make it, I will use a pan, I think it will be equally good if I cut it into bars. Our non-greek friends who may not know how to make various preserves the way greeks do, "glyko tou koutaliou" as we call them, may visit the blog  Συνταγές της Ασπρούλας  for different recipes.

we need
2 cups flour
3 Tbsps sugar
5 oz margarine
2 Tbsps water
3 Tbsps oats
3 Tbsps ground almonds
1 14 oz jar fruit preserves

Prepare dough the usual way. Mix flour,sugar and cold margarine until crumbly, add water. Turn into a soft dough that doesn't stick to your hands. Wrap with plastic wrap and refrigerate for 30 min. Roll out the dough and place in greased tart pan, poke holes on the dough with a fork and bake at 350F for about 20 min. Remove from oven, sprinkle with oats, carefully spread preserves, top with ground almonds and bake for another 10-15 min. I was scared that the preserves would harden while baking and so would the tart...For this length of time though, it turned out just fine!
My picture issue is still going on........sorryyyyyy!!
Ήρθε επιτέλους η ώρα να παίξουμε και εμείς το παιχνιδάκι και να απαντήσουμε στις 11 ερωτήσεις που μας έστειλαν αγαπημένοι blogoφίλοι! Επειδή οι ερωτήσεις μέχρι να αξιωθούμε να απαντήσουμε είναι πολλές, για να μη μπερδευόμαστε, γράφω από πάνω ποια από τις δυο μας απαντάει και σε ποιο blog!

Η Μαρία για την Κική από το blog Tante Kiki

1- Αγαπημένο φαγητό;
 Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
2- Μεγαλύτερος φόβος;
Να μην πάθουν τίποτα τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
3- Στάση ζωής;
Μη κάνεις στους άλλους ότι δε θέλεις να σου κάνουν
4- Χωριό ή πόλη;
Πόλη
5- Αγαπημένο χόμπυ;
Παλιά ήταν το διάβασμα, τώρα με το internet....βράστα
6- Αγαπημένο μεταφορικό μέσο;
Κανένα
7- Το πιο ανιαρό καθήκον της καθημερινότητας;
Δουλειές του σπιτιού
8- Πρέπει ή θέλω;
Θέλω να είναι το θέλω αλλά μάλλον είναι το πρέπει
9- Κίτρινο ή κόκκινο;
Κίτρινο
10- Θεωρία ή πράξη;
Πράξη
11- Άντρας ή γυναίκα;
Γυναίκα

Η Χαρά για την Pela από το blog That's eat
 
1. Ο μεγαλύτερος σου φόβος είναι...
     Ο χαμός των αγαπημένων μου
2. Ποια θα ήθελες να είσαι αν δεν ήσουν αυτή που είσαι... 

    Εγωιστικά, θα πω ότι είμαι ευχαριστημένη με το ποια είμαι!
3. Ο άντρας των ονείρων σου είναι....

    Παντρεμένος μαζί μου!
4. Θεός για μια μέρα, τι αλλάζεις στον κόσμο?

   Την απονιά!
5. Τι σου κάνει τα νευρα κρόσσια?

   Το να πιστεύει κανείς ότι ο χρόνος του είναι πολυτιμότερος από το δικό μου..
6. Έχω μια πελώρια λαχτάρα για....

   Πατατάκια και Μιλφέιγ ταυτόχρονα!
7. Αν η ζωή είχε χρώμα, τι χρώμα θα ήταν?

   Του κυκλάμινου..
8. Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου ελάττωμα και πιο το μεγαλύτερο προτέρημα?

   Έχω γνώμη για τα πάντα, είμαι πιο πιστή από σκύλο στις φιλίες μου..
9. Βουνό ή θάλασσα?

    ΘΑΛΑΣΣΑ!!!
10. Στιγμές χαλάρωσης για σένα είναι... 

    Όταν βολτάρω στα μαγαζιά, όχι απαραίτητα για ψώνια, διάβασμα, βλέποντας κωμικές σειρές..
11. Σε κυνήγησαν ποτέ οι Ερινύες?

     Ναι, αλλά τις πήρα αμπάριζα!


 Η Χαρά για την Αγγελική από το blog Λεμόνι κανέλα

1. Πες 3 λέξεις που σε περιγράφουν
ΤΡΕΛΗ ΓΙΑ  ΔΕΣΙΜΟ ( μετράει για 3 λέξεις )
2. Ποιά νομίζεις ότι είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου? 

 Αφιερώνω πολύ χρόνο στα προβλήματα των άλλων, παραμελώντας τον εαυτό μου
3. Τι σε θυμώνει τόσο, που να χάνεις τον αυτοέλεγχό σου? 

Η ανοησία μερικών ατόμων..  
4. Αν άλλαζες κάτι στον εαυτό σου, τι θα διάλεγες να αλλάξεις?

Θα ήθελα ν' αντιμετωπίζω καταστάσεις με λιγότερη ευαισθησία    
5. Με τι ασχολείσαι τον ελεύθερό σου χρόνο?

Μιλάω στο τηλέφωνο με τη Μαρία, μαγειρεύω, διαβάζω και είμαι εθελόντρια σε σχολείο  
6. Αν ξεκινούσες από την αρχή, τι δουλειά θα ήθελες να κάνεις?

Δασκάλα  
7. Τι δεν θα ήθελες να κάνεις ποτέ ξανά, αν είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις? 

 Δε θα ήθελα να είχα πιστέψει ότι θα μπορούσα ν'αλλάξω τον κόσμο..
8. Αν έπρεπε να εγκαταλείψεις για πάντα το σπίτι σου, κρατώντας μόνο μια βαλίτσα, τι  θα έπαιρνες μαζί σου?

Απαραίτητα για τη συντήρηση τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος (ρούχα και βασικά καλλυντικά, μερικά σνακ, διευθύνσεις και τηλέφωνα, φωτογραφίες,κινητό,λάπτοπ,την Αγ.Γραφή μου..) 
9. Πες μια ευχή που θα ήθελες να πραγματοποιηθεί.

Η Μαρία κι εγώ να μέναμε σε γειτονικά σπίτια..(ευχή από τα εφηβικά μας χρόνια)  
10. Που θα ήθελες να ταξιδέψεις?

     Στην Αλάσκα    
11. Τι σου προκαλεί χαρά?

     Εκτός από το ίδιο μου τ'όνομα, οι ατέλειωτες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τη Μαρία και τα χαμόγελα  των παιδιών. 

Η Χαρά για τη Kική από το blog Μικρή κουζίνα

1) Πόσες φορές έχεις κάψει φαγητό λόγω του facebook ή του μπλογκ; ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΩΡΑ!

Δε θυμάμαι τ' ατυχήματά μου στην κουζίνα να σχετίζονται με το διαδίκτυο γενικά..Με το τηλέφωνο είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία...
2) Πες ένα γλυκό/φαγητό που απέτυχε τελευταία στιγμή και δεν ήξερες τι να κάνεις, αφού το ετοίμαζες για δώρο! Τι έκανες μετά την αποτυχία; 

Έχει συμβεί και με γλυκά και με φαγητά που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή, σε μερικά ξεκίνησα από την αρχή φτιάχνοντας κάτι άλλο, σε άλλα ας είναι καλά το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς..
3) Φαντάσου ένα τουρτοπόλεμο (αλά Βέγγο). Σε ποιον/ποιους θα ήθελες να πετάξεις τούρτες; (γιατί νιώθω πως ξέρω την απάντηση ήδη;)

  Δεν υπάρχουν αρκετές τούρτες για να καλύψουν τα πρόσωπα στη λίστα μου...Εκτός απ' όλους τους πολιτικούς, αρκετούς/ές  γνωστούς/ές  που εξακολουθούν να με κάνουν εκτός εαυτού..
4) Πας ραντεβού για να γνωρίσεις μια/έναν μπλόγκερ και σου βγαίνει psycho. Τι δικαιολογία λες για να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια; 

  Στην πραγματικότητα, προτιμώ να μείνω και ν'απορροφήσω την εμπειρία, με σκοπό να τη συμπεριλάβω
  στ'απομνημονεύματά μου..
5) Πας για δουλειά και την ώρα που φτάνεις, ανακαλύπτεις έναν λεκέ επάνω σου από λάδι/ζύμη κλπ. (Μαντέψτε ποια το παθαίνει συχνά τελευταία). Εμ χρυσή μου, τι θες κι εσύ και είσαι κλεισμένη συνεχώς στην κουζίνα; Κοιτάξου και στον καθρέφτη πριν φύγεις; Τι δικαιολογία ετοιμάζεις για όποιον ρωτήσει;

 Το εν λόγω ένδυμα είναι φτιαγμένο με ύφασμα που αλλάζει με τη διάθεσή μου( όπως τα δαχτυλίδια ) Το  σημάδι (λεκές) δείχνει ότι είμαι έντονα εκνευρισμένη..Γουρλώνω λίγο το μάτι και γίνονται όλοι μπουχός..
6) Συνεχίζοντας το παραπάνω: πώς κρύβεις τον λεκέ;

   Για επαλήθευση της ιδιότητας του υφάσματος, τις εργάσιμες μέρες που ακολουθούν προσθέτω λεκέδες    γουρλώνω και τ' άλλο μάτι και απολαμβάνω "διακοπές στο γραφείο"..  
7) Παραγγέλνεις σε εστιατόριο μπριζόλα και αυτή που σου φέρνουν είναι τίγκα στο αίμα. Μόνο που δεν βελάζει το ζωντανό. Τι κάνεις;

Λέω ότι ζήτησα κοψίδι, όχι θυσία, το δίνω στο γιο μου η τη Μαρία (αν είμαστε μαζί) που τα τρώνε κάτι τέτοια, και απαιτώ ένα club sandwich..
8) Βγαίνεις ραντεβού με τον άντρα των ονείρων σου και στο πρώτο χαμόγελο, βλέπεις ένα τεράστιο φύλλο μαϊντανού στα δοντάκια του. Ξεσπάς σε γέλια άθελά σου και.........; Το λες; Τι λες;

Του λέω την αλήθεια ευγενικά..Αν είναι να συνεχίσουμε, πρέπει να ξέρει από την αρχή ότι είμαι ευθύς τύπος..
9) Έρχεται η παραγγελία σου στο εστιατόριο. Καθώς πλησιάζει ο σερβιτόρος, γλυστράει, αναποδογυρίζει το δίσκο και σε κάνει από πάνω ως κάτω σως μορνέ! Τι κάνεις; 

  Μπορεί να έχω κάποια "δόση" αλλά δεν είμαι κακιά..Φαντάζομαι ότι μετά το "βάφτισμα" θα νευρίαζα, αλλά θα συμβιβαζόμουνα με ένα δωρεάν γεύμα ..
10) Έχεις ένα επαγγελματικό ραντεβού το βράδυ. Και της το ΄πες της άτιμης της μάνας σου: ΜΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑ! Κι έφτιαξε. Την έφαγες λοιπόν, διότι η μαμά είναι καταπιεστική και πας στο ραντεβού. Σου πέφτει το στυλό ή δεν ξέρω κι εγώ τι, σκύβεις να το πάρει και....πρρρρρρρρρρρρ! Σου ξεφεύγει μία! Για ν' ακούσω δικαιολογία! 

  Αααα, πολύ εύκολη απάντηση! Δε μου αρέσει η φασολάδα με τίποτα! Όσο  καταπιεστική και να ήταν η  μαμά μου δεν υπέκυψα ποτέ!
11) Δεν χωνεύεις κάποιον. Τι φαγητό/γλυκό του φτιάχνεις, ή τι κάνεις στο φαγητό//γλυκό που το σερβίρεις;

 Μμμμμ..δελεαστική ερώτηση..Δεν νομίζω ότι θα καλούσα κάποιο που δε χώνευα να του προσφέρω κάτι.    Αν ποτέ όμως συνέβαινε κάτι τέτοιο, μάλλον θα συμπεριλάμβανα  αλεσμένες αράχνες (υπάρχουν σε  αφθονία όλες τις εποχές, είναι τσάμπα  και έχουν μηδέν παρενέργειες σε σχέση μ' ένα καλό καθαρτικό)

Και τέλος η Μαρία για την Έφη από το blog  Η μάνα του λόχου  

  1.   Ψητό ή μαγειρευτό?
Ψητό
  2.   Βιβλίο ή ταινία?
Βιβλίο και ταινία αλλά σίγουρα όχι ταινία που ήταν  βιβλίο
  3.   Χριστούγεννα ή Πάσχα?
Χριστούγεννα
  4.   Σου έχει τύχει να ονειρευτείς κάτι και μετά να το ζήσεις?

Μπα
  5.   Πρώτη σκέψη που σου έρχεται με το μαύρο μας το χάλι....

Θέλω να φύγω!
  6.   Σε φοβίζει το μέλλον?

Πολύ
  7.   Θα τολμούσες να αλλάξεις δραστικά (δεδομένης της κατάστασης) τη ζωή σου?

Φυσικά! Το ίδιο προσπαθώ να κάνω και τώρα.
  8.   Το αγαπημένο σου υλικό στη μαγειρική?

Δεν έχω αγαπημένο υλικό, τα λαχανικά είναι πάντως πολύ συχνά στη μαγειρική μου.
   9.   Αγαπημένο μότο
Όλα γίνονται για κάποιο λόγο
10.   Οταν αντιληφθείς ότι σου λένε ψέμματα πως αντιδράς?

Νευριάζω και φωνάζω, δεν κρατιέμαι με τίποτα.
11.   Ποιό είναι το αγαπημένο σου λουλούδι?

Τριαντάφυλλο

Ουφ, πάει κι αυτό, ελπίζουμε να απαντήσαμε σε όλες. Αν μας έχουν καλέσει και από κάποιο άλλο blog και δεν το είδαμε, παρακαλώ ενημερώστε και εδώ είμαστε πάλι:))
This recipe has been given to me by my Alabamian friend, Judi, it has been tried and loved by people of all ages and cultures. It takes several hours of cooking but the outcome is all worth it, I promise...!

we need
1 lb ground beef
1 lb dried pinto (romano) beans
1 bay leaf
2 Tbsps brown sugar, divided
1/2 tsp ground allspice
1/8 tsp ground cayenne pepper
1 tsp cinnamon
2 tsps dried cilantro, divided
4 Tbsps olive oil
1 medium onion, chopped
4 cloves garlic, minced
1 pkg chili seasoning
1/2 tsp chili powder
1 tsp seasoned salt
1/2 Tbsp cocoa powder
1/2 a large can of crushed tomatoes
2 Tbsps tomato paste
Salt and pepper, to taste

Rinse beans, then boil  in a large pot for 15 min. Let stand for 2 hrs. Drain liquid, fill pot 1/2 way with hot water, then add bay leaf, cayenne pepper, allspice, one Tbsp of the brown sugar, cinnamon and 1 tsp coriander, and cook for at least 2 1/2 hours, or until beans are soft and with enough water. In frying pan, saute onion and garlic in olive oil. Add beef to brown, stirring well, and transfer to pot of beans with remaining 1 Tbsp of brown sugar and 1 tsp of cilantro, chili seasoning, chili powder, seasoned salt, cocoa powder, crushed tomatoes, tomato paste, salt and pepper, mix and let cook till all done, about 2 1/2 more hours, over low heat. Make sure there is enough liquid and stir often to prevent it from burning.
*It keeps excellent in the freezer.
*It can be served over hot dogs for a chili dog version.
Tη σημερινή συνταγή μου την έχει δώσει η φίλη μου Judi από την Alabama. Έχει δοκιμαστεί και αγαπηθεί από παιδιά κάθε ηλικίας και προέλευσης. Η προετοιμασία παίρνει μερικές ώρες αλλά αξίζει τον κόπο, έχετε το λόγο μου :)

Χρειαζόμαστε
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ ξερά φασόλια χάντρες
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές σούπας καφέ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
2 κουταλάκια γλυκού αποξηραμένο κόλιανδρο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο
4 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
1 φακελάκι μπαχαρικά για τσίλι
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι γλυκού πικάντικο αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας κακάο
1/2 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
Αλατοπίπερο

Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα για 15'. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2 ώρες. Στραγγίζουμε το υγρό και γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση με ζεστό νερό. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το καγιέν, το μπαχάρι, 1 κουταλιά της σούπας καφέ ζάχαρη, 1 κουταλάκι κόλιανδρο, κανέλλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 1/2 ώρες, η μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να έχουν μείνει με αρκετό νερό. Σε τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κιμά, ανακατεύοντας για να μη σβωλιάσει. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, προσθέτοντας την  1 κουταλιά  ζάχαρης που έμεινε, 1 κουταλάκι κόλιανδρο, φακελάκι με μπαχαρικά για τσίλι, το τσίλι σε σκόνη, το κακάο, το πικάντικο αλάτι, τα ντοματάκια και το ντοματοπελτέ, αλατοπίπερο και αφήνουμε για 2 1/2 περίπου ώρες ακόμη, η μέχρι να γίνει. Προσέχουμε να έχει αρκετό νερό και ν'ανακατεύουμε συχνά για να μην "αρπάξει".
*Διατηρείται πολύ καλά στην κατάψυξη.
*Μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω σε hot dogs  για να φτιάξουμε τα λεγόμενα chili dogs.

YUM! This is so easy and tastes so heavenly!!!Even though calories might be an issue, I strongly believe it's still worth it, just because we celebrate this blog's 3rd anniversary..! It's already been 3 years since Maria "Big Mama"(back then) , the founder, posted her first recipe..On with the festivities now!!!

we need
1 8oz pkg cream cheese, at room temperature
1 cup whipping cream
6 Tbsps Nutella (or more, if you wish)
for the decoration
1/3 cup chocolate chips
1 tsp water
1 tsp butter
Ferrero Rocher chocolate, crushed

In a bowl, whip cream until soft peaks form, add cream cheese and Nutella and continue beating until smooth.
Melt chocolate with water and butter over low heat, then transfer into a sandwich bag and snip a little corner.
Pipe desired design on the inside of Martini glasses and refrigerate till chocolate is set. Remove from fridge, gently fill glasses with mousse, decorate the top with melted chocolate chips and crushed Ferrero Rocher chocolate. Refrigerate until ready to serve :)


ΜΙΑΜ! Τόσο εύκολο και με τόσο ωραία γεύση!!! Παρ'όλο που οι θερμίδες μπορεί να είναι ένα μικροπροβληματάκι, πιστεύω ακράδαντα ότι αξίζει τον κόπο, μόνο και μόνο γιατί γιορτάζουμε την 3η επέτειο του μπλογκ..! Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τότε που η Μαρία "Big Mama"(τότε), ιδρύτρια του μπλογκ, δημοσίευσε την πρώτη της συνταγή...Και τώρα ας το γιορτάσουμε!

χρειαζόμαστε
250 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές σούπας Νουτέλα (η και πιο πολλές..)
για τη διακόσμηση
1/3 φλυτζανιού σταγόνες σοκολάτας
1 κουταλάκι γλυκού νερό
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
Σοκολατάκια Ferrero Rocher, θρυματισμένα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ σε μπολ μέχρι να δέσει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη Νουτέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας με το νερό και το βούτυρο και μεταφέρουμε σε πλαστική σακούλα. Κόβουμε μια ακρούλα και χρησιμοποιώντας την σαν κορνέ κάνουμε σχέδια στα εσωτερικά τοιχώματα δυο ποτηριών Μαρτίνι και βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Όταν είναι έτοιμη, γεμίζουμε προσεκτικά τα ποτήρια με το μους και διακοσμούμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και τα Ferrero Rocher. Διατηρούμε στο ψυγείο :)

Η συνταγή και στα Ελληνικά, πιο κάτω
A very easy, as well as quick to  make meal  for today, friends! Ready in about 20-25 min, it's sure to impress your family and vanish in no time..

we need
4 skinless chicken breasts, cut in 1 in cubes
6 cups frozen mixed vegetables (broccoli, carrots, snow peas, baby corn, red bell peppers, string beans, mushrooms, water chestnuts)
1 cup frozen cocktail shrimp, cooked and peeled
4 Tbsps olive oil
1  1/2 lb pkg rice vermicelli
Garlic powder, Salt and Pepper, to taste
1/4 cup Soya sauce
Sriracha sauce, to taste (hot chili sauce)OPTIONAL

In very large sauce pan heat oil and stir fry chicken pieces, constantly turning, until half done. Mix in frozen veggies and keep stir frying for about 6-8 min. Mix in shrimp. Season with garlic powder, salt and pepper. In the meantime, bring water to a boil in a medium pot and cook vermicelli according to pkg directions. Drain water and add vermicelli to stir fry, mixing well. Add soya and stir. If you don't like hot dishes, STOP HERE! (I know Maria will..LOL) For the more adventurous palate, you have to try my beloved Sriracha sauce! There!Hope you enjoy it!
*Excellent dish for gluten intolerant friends, provided the soya brand is also gluten free
Εύκολο και γρήγορο το φαγητό μας σήμερα φίλοι μου! Έτοιμο σε 20-25 λεπτά, θα αρέσει σίγουρα στην οικογένεια και θα εξαφανιστεί αμέσως...

χρειαζόμαστε
4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
6 φλιτζάνια κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, καλαμπόκι, πιπεριές, μανιτάρια κλπ)
1 φλιτζάνι κατεψυγμένες μικρές γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ ρυζομακάρονα
σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
hot chili sauce (προαιρετικά)

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 6-8 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τη σκόνη σκόρδου και το αλατοπίπερο. Βράζουμε νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα ρυζομακάρονα και τα αφήνουμε 3-5 λεπτά.  Σουρώνουμε το νερό, προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα στο τηγάνι, τη σόγια και ανακατεύουμε καλά. Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά σταματήστε εδώ! (Ξέρω πως η Μαρία θα σταματήσει σίγουρα...LOL).  Σε όσους έχουν πιο περιπετειώδεις ουρανίσκους, προτείνω να το δοκιμάσετε με την αγαπημένη μου καυτερή σάλτσα τσίλι!
*Εξαιρετικό πιάτο για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, αν φυσικά και η σόγια είναι χωρίς

Πολύ νόστιμο και με ιδιαίτερη γεύση αυτό το μαφινάκι, με ολόκληρο πορτοκάλι και ελαφρά καραμελένια επικάλυψη με καρύδια.

χρειαζόμαστε
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 πορτοκάλι ξυσμένο (το ξύσμα το φυλάμε για άλλη φορά)
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
1 κουταλιά ζάχαρη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες, το καθαρίζουμε από κουκούτσια αν έχει και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό, μέχρι να λιώσει. Χτυπάμε το αυγό και τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το πορτοκάλι. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε τις θηκούλες στο μαφινοταψί και μοιράζουμε το μείγμα. Εμένα μου βγήκε λίγο παραπάνω και χρησιμοποίησα και 3 μικρά πυρεξάκια που έχω για κρέμα καραμελέ, δηλαδή σύνολο 15 μάφινς. Ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα μάφινς. Στολίζουμε αν θέλουμε με ολόκληρο καρύδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 20 λεπτά περίπου, (μπορεί και 25 με τον δικό μου φούρνο:)

Καλό μήνα και με το καλό να έρθει η Άνοιξη επιτέλους! 

Very tasty and with a particular flavour this muffin, containing a whole orange and having a light walnut-caramel topping.

we need
1 1/2 cups flour
3/4 cup sugar
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1/4 salt
1 orange without the rind (reserve for future use)
1/2 cup orange juice
1 egg
1/2 cup margarine at room temperature
1/4 cup ground walnuts
1 Tbsp sugar

In a bowl, blend flour, sugar, baking powder, baking soda and salt. Slice orange, remove pits(if any) and puree in blender with orange juice. Beat egg with margarine and add pureed orange. Stop beating, fold in flour blend and stir, until all ingredients are well blended. Place baking cups in muffin tins and divide batter evenly. My recipe yielded 15 muffins, so I used 3 extra pyrex bowls. Mix walnuts with sugar and sprinkle on the muffins. Decorate with half a walnut, if desired. Bake in preheated oven at 350F, for about 20 min, maybe even 25 min in my oven :)